Hanskeguide

Vi synes det er viktig at dine hender får den rette hansketypen - som passer for akkurat deg.

I den anledning har vi satt sammen en kortfattet guide med beskrivelser av våre Gladiator hansketyper.

1. FLAT CUT


Flat Cut er den mest tradisjonelle typen av keeperhansker og den som har vært brukt suverent lengst. Grepet gjenkjennes spesielt av stingene på utsiden av latexen og av den flate håndflaten. Ønsker du god ballkontroll og en løsere passform er flat cut det rette for deg, ettersom fingrene får mer romslig plass. Har og blir fortsatt brukt av store navn som tidligere Liverpool keeper Simon Mignolet- og ikke minst selveste Gianluigi Buffon.


Gladiator modeller med Flat Cut: GWA1

2. ROLLFINGER


Rollfinger Cut er en veldig populær type hanske og brukes blant mange av de beste keeperne. Rollfinger gjenkjennes av det store kontaktområdet og at det er større mengde latex på håndflaten enn for eksempel på Flat cut.

Ønsker du en strammere passform, latex som er rullet rundt fingrene og god ballkontakt er Rollfinger rette type hanske for deg. Brukes av bl.a. Barcelona keeper Marc Ter Stegen.


Gladiator modeller med Rollfinger Cut: 

A) GWA2 B) GWA4

3. NEGATIVE


Negative Cut har trolig blitt det mest brukte hanskekuttet blant de profesjonelle keeperne de siste årene.

Negative cut gjenkjennes ved at stingene er på innsiden i motsetning til de andre hanskekuttene. Dette gir deg en strammere passform og ikke minst at du får ekstremt følsom ballkontakt. Foretrukken type av bl.a. Manuel Neuer, Bayern Munchen.


Gladiator modeller med Negative Cut: GWA3


Gladiator modeller med Rollfinger Cut: 

A) GWA2 B) GWA4

4. HYLA CUT


Hyla cut kombinerer den stingløse Rollfingeren og flat håndflate for å skape en forhåndsbøyd form – denne formen gir en unik og behagelig følelse. I tillegg gir den en fantastisk ballkontroll.

Hyla cut innehar normalt en svært god passform og er en favoritt blant svært mange keepere i nyere tid. De som er vant til en mer løs eller romslig hanske vil kanskje prøve å gå en størrelse opp. For de keeperne som er vant til en komfortabel følelse, vil du garantert elske denne.


Gladiator modeller med Hyla Cut:

A) Brmb  B) TC